WIE

Ik studeerde Theatervormgeving aan de HKU in Utrecht.

Ondertussen speelde ik in stukken van medestudenten en ontdekte door het zien en doen van moderne dans het bewegende lichaam als uitdrukkingsmiddel.

Ook mijn liefde voor taal werd aangewakkerd door het lezen van schrijvers als Becket en Pinter die de absurditeit van het leven vangen in sterke beelden.

In ‘Happy Days’ van Becket bijvoorbeeld zit een vrouw tot haar middel in het zand. Het enige wat zij heeft is een handtasje en haar verwarde herinneringen. Ik besloot dat ik ook stukken wilde maken met zo’n zeggingskracht.

 

Na mijn studie volgde ik diverse theaterworkshops in dans, maskerspel, toneel en regie.

Ik ben gaan regisseren omdat ik het liefst eigen stukken creëer. Als ik een leeg toneel zie komen er gelijk ideëen voor nieuwe stukken in mijn hoofd.

 

Vanaf 2000 werk ik als regisseur voor diverse gezelschappen. Met mijn eigen theatergroep Factor1 maakte ik o.a. de tekststukken ‘Schaapje Beh!’ en ‘Dokter Bernhard’ en ‘de mimevoorstellingen ‘Een soort ding’ en ‘Net deed ie het nog’.

Sinds 2007 regisseer ik opera bij Klein Podium in Roosendaal.

Door het werken met studenten en jongeren ontdekte ik mijn kwaliteiten als docent.

Nu geef ik theater- en musicallessen bij het Gooisch Theaterhuis, cultuurcentrum Griffoen in Amstelveen en het NKT in Purmerend.

 

Op dit moment maak ik samen met acteur Jasper van der Heijden de voorstelling 'Knapzak'.


 


Foto op 31 08 2014 om 14.34